English

Bug: Acetate layer requests containing no POINT or COORDS values for the RING element will give "[ERR0143] Server not available for Service"

Description

When submitting a request for an acetate layer to draw a polygon feature, the spatial server logs generate the following error if values for the <POINT> or <COORDS> tags are not included within the <RING> tag for the request.

"[ERR0143] Server not available for Service"

An example request:

Code:
<ARCXML version="1.1">
<REQUEST>
<GET_IMAGE autoresize="false">
<ENVIRONMENT>
<SEPARATORS cs=" " ts=";"/>
</ENVIRONMENT>
<LAYER id="AcetateSubject" name="LayerName" type="acetate"
visible="true">
<OBJECT units="database">
<SIMPLEPOLYGONSYMBOL boundarycaptype="butt" boundarycolor="0,0,0" boundaryjointype="round"
boundarytype="solid" boundarywidth="1" fillcolor="30,144,255" fillinterval="0" transparency="0.37"/>
<POLYGON>
<RING>
</RING>

</POLYGON>
</OBJECT>
</LAYER>
<PROPERTIES>
...
...

The response returned from the Spatial Server:

Code:
<?xml version="1.0"?>
<ARCXML version="1.1">
<RESPONSE>
<ERROR>[ERR0143] Server not available for Service: test.</ERROR>
</RESPONSE>
</ARCXML>


Note:
This applies to both regular Image and ArcMap services.

Cause

This is a known issue.

Workaround

Include the child elements POINT and COORDS within the request. Examples below are taken from the ArcXML Programmer's Reference Guide:


<COORDS>
========

<POLYGON>
<RING>
<COORDS>-133.15 78.07;-131.09 74.70;-128.10 76.38;-128.10 76.38;-133.15 78.07</COORDS>
</RING>
</POLYGON>

<POINT>
=======
<POLYGON>
<RING>
<POINT x="83.15605550814075" y="38.07185101549165" />
<POINT x="111.09942196116728" y="-4.70645066589869" />
<POINT x="155.1079549837513" y="-10.38915084069517" />
<POINT x="139.1079549837513" y="66.38915084069517" />
<POINT x="83.15605550814075" y="38.07185101549165" />
</RING>
</POLYGON>

Related Information